De put dempen terwijl het kalf aan het verdrinken is

Ik slik elke dag een handvol voedingssupplementen. Vooral van die dingen die in je voeding ontoereikend aanwezig zijn, of waarvan aangetoond is dat je lichaam ze bij het stijgen der jaren steeds minder van aanmaakt. Daarnaast beweeg ik heel veel. Ik voel me dan ook topfit en heb het mogelijk misplaatste gevoel dat ik een besmetting met Covid 19 wel goed zou doorstaan. Toch houd ik mij zo goed mogelijk aan de richtlijnen van overheid en RIVM, want ik zou ook zonder klachten een doorgever van deze afschuwelijke ziekte kunnen zijn.  

Omdat ik altijd al een grote belangstelling heb gehad voor gezondheid, gezonde voeding, orthomoleculaire geneeskunde, fytotherapie, en andere vormen van gezondheidsbehoud en -bevordering, en ik een aantal jaren als journalist/redacteur voor een arts heb gewerkt die het gebruik van hoog gedoseerde vitaminen promoot, vraag ik mij ook regelmatig af of er natuurlijke middelen zijn waarmee je de kans om ziek of ernstig ziek te worden van Covid-19 kunt verkleinen. Middelen zoals vlierbes, echinaforce, glutathion, vitamine D3, vitamine K, resveratrol etc. Helaas is daar echter nog onvoldoende onderzoek naar gedaan om het als remedie te kunnen aanbevelen. Een overheid en RIVM kunnen daar bij de bestrijding van de Covid19-epidemie dan ook geen rekening mee houden. 

Regelmatig lees je echter op de sociale media en op alternatieve gezondheidssites van dubieuze allure dat enkel het gezond maken van onszelf en onze medemens soelaas tegen Corona zou bieden. Het lijkt ook voor een deel terechte kritiek dat de overheid, de industrie en de media weinig aandacht besteden aan gezondheid bevorderende maatregelen en middelen. Het spreekt mij ook zeker aan. Maar in verband met Corona is het volstrekte kul. Immers, het voorkomen van ziekte en dood onder grote groepen mensen is een spoed eisende kwestie. Allereerst dient te worden voorkomen dat het virus zich snel verder verspreidt. Met vervelende maatregelen als afstand houden, het gebruik van mondkapjes, het vermijden van samenscholingen in afgesloten ruimtes, en als het helemaal de spuigaten uitloopt een lockdown. Eerst alle Nederlanders gezond maken is een kwestie van vele jaren en heeft beperkt succes. Ten eerste omdat veel landgenoten geen ambitie hebben om gezond te worden als ze er voor moeten afvallen, stoppen met roken, bewegen etc., c.q. als ze er iets voor moeten laten of doen. Ten tweede, er zullen ook met alle gezondheid bevorderende maatregelen veel mensen met een zwakke gezondheid blijven. Deze groepen dan maar op te offeren aan deze afschuwelijke ziekte is harteloos, compassie loos, ja zelfs anti sociaal. Maar goed, met een hart van beton kun je vinden dat er dan maar een natuurlijke selectie moet plaats vinden. Blijft staan dat gezondheidsbevordering als middel tegen een zich snel verspreidend virus de plank totaal misslaat. Wat de overheden van alle landen doennamelijk zich richten op het indammen van het virus, is de enige effectieve handelwijze op dit moment. Wat  voorstanders van uitsluitend gezondheidsbevordering willen is als het dempen van de put terwijl het kalf aan het verdrinken is. Laten we eerst het leven van het kalf redden en dan kijken hoe we er voor kunnen zorgen dat er niet vele verdrinken.  

Kalf put

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.