Profielen deelnemers boek ‘Een leven na de dood? Zeker weten!’

Guy Vander Linden. Thema Bijna Dood Ervaringen

‘Geloven hoef ik niet meer. Ik wéét’

Guy Vander Linden is geboren op 23 januari 1944 te Nederzwalm-Hermelgem (België). Hij groeide op als oudste in een gezin van vier kinderen. Als hij twaalf is, beleeft hij zijn eerste bijna-doodervaring (BDE). Op zestienjarige leeftijd verongelukt zijn vader. Het jaar daarop wordt hij de kostwinner van dit gezin, dat intussen in Gent was gaan wonen. Op jeugdige leeftijd heeft hij reeds belangstelling voor filosofie en spiritualiteit. Als hij 24 is, trouwt hij met een Franstalige vrouw en gaat in Wallonië wonen. Hij heeft zich naast zijn administratieve loopbaan ingewerkt in het politieke leven van zijn stad.

Op 1 mei 1990 beleeft hij zijn tweede BDE, net als de vorige keer als gevolg van een fietsongeval. Als hij 65 jaar is gaat hij met pensioen. In 1992 zegt hij de politiek vaarwel. Zijn belangstelling gaat nu uit naar nabij-de-dood-ervaringen (NDE’s) en de gevolgen daarvan. Hij ontmoet de bekende NDE-onderzoekers Raymond Moody en Kenneth Ring in Brussel. In deze periode sluit hij zich aan bij de IANDS-BELGIUM, dat bijna uitsluitend Franstalig is. In 1997 richt hij IANDS-FLANDERS op, waarbinnen hij nog steeds zeer actief is. Tegelijkertijd richt hij ook de rouwgroep NABIJ-ZIJN op, die nabestaanden na zelfdoding opvangt en begeleidt.

Zijn interesse voor het spirituele is met de jaren sterker geworden, mede dankzij zijn NDE en door zijn werk als begeleider van rouwenden. Hij werkt samen met onderzoekers aan beantwoording van de vraag naar het waarom van NDE’s.

Guy heeft vier boeken geschreven: Mijn dood … mijn mooiste belevenis (1995), Kijk, ik ben er nog, samen met Carla Schouterden (2005), Bezetenheid, een andere kijk (2008/2014), Het Liefdeslicht (2009).

 

Een leven na de dood cover compleet (2)

 

Een gedachte over “Profielen deelnemers boek ‘Een leven na de dood? Zeker weten!’

  1. Wat een prachtig liefdevol verhaal. Heerlijk en voedend om te lezen. Graag zou ik eens willen komen kijken als dat kan. Dankjewel hartegroet Hannie Reijnders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>