Profielen van de geïnterviewden in De moed tot liefde

Mjon van Oers. Thema: narcisme 

Mjon van Oers schrijft over actuele non-fictie onderwerpen met als specialisaties bewegen, gezondheid, mens & relaties. Haar publicaties verschijnen in diverse tijdschriften, online artikelen, E-books en boeken. Als digitale nomade woont en werkt Mjon op verschillende plaatsen in de wereld. Zij is van nature een pionier en het is haar passie om zaken in beweging te brengen. Mjon schrijft niet alleen, zij geeft ook inspirerende workshops, lezingen en trainingen aan professionals.

Een onderwerp dat haar speciale aandacht heeft is narcisme. Narcisme is een gedragspatroon dat voor de omgeving erg lastig is. Zij schreef over narcisme in relaties de serie E-books Verraden door liefde en het boek Voorbij narcisme. Geïnspireerd door haar eigen ervaringen is zij op zoektocht gegaan naar de achterliggende oorzaken voor de onzichtbare macht van de narcist, en de onmacht van zijn slachtoffers. Zij weet deze materie op een toegankelijke manier te beschrijven. Op concrete wijze geeft zij inzicht in waar het volgens haar bij narcisme werkelijk om gaat; gebrek aan liefde. Als we aan dit interview beginnen is Mjon in afwachting van het moment dat haar nieuwe boek ‘Narcistisch misbruik in de liefde – 50 vragen en antwoorden’, van de drukker komt.

Mjon is bij uitstek iemand die ons kan vertellen hoe de persoonlijkheid zo kan misvormd kan raken dat het ervaren en beleven van (onvoorwaardelijke) liefde ernstig wordt bemoeilijkt. En wat zijn de oorzaken? Is het genetisch of ligt de oorzaak in de opvoeding. Of heeft het mogelijk ook te maken met een samenleving die heel erg appelleert aan presteren en succes, maatschappelijke status en materieel bezit? Leven we in een narcistische samenleving? En zo ja, hoe kunnen we er voor zorgen dat onze samenleving weer meer op saamhorigheid en liefde georiënteerd raakt?

Omslag De moed tot liefde

 

Een gedachte over “Profielen van de geïnterviewden in De moed tot liefde

  1. Mooi interview over een mooi mens. Relatieverslavingen zijn ernstig, men ziet het vaak bij relaties waarin narcisme en huiselijk geweld een rol speelt. De ‘partner van’ wordt door vooral psychisch geweld zo bewerkt dat het Stockholm syndroom om het hoekje komt kijken. Boek Geurtz klinkt interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>