Profielen van de geïnterviewden in De moed tot liefde

Stef Linsen. Thema; angst en liefde bezien vanuit de psychiatrie. 

Stef Linsen heeft 23 jaar ervaring als psychiater/psychotherapeut, waarvan dertig jaar in de GGZ. Hij werkt(e) met adolescenten, ouderen en volwassenen in diverse instituten ((poli)klinisch en dagbehandeling), tbs kliniek, een instituut voor zwakzinnigenzorg en in eigen praktijk).

Op dit moment  werkt hij freelance voor (o.a. forensische) ggz-instellingen en geeft hij ook leerpsychotherapie aan psychiaters in opleiding.

Stef is een schrijvende psychiater; op zijn blog, en schrijft hij boeken. Vanaf 2014 verschenen onder meer de volgende titels: Help mijn partner heeft een depressie! , Help, de GGZ verandert! , Help, mijn partner heeft een psychose!
Een nieuw (werk)boek – met een GGZ agoog – voor partner psycho- educatie groepen i.v.m. psychose is onderweg.
Stef schrijft het liefst in begrijpelijke taal zodat een breed publiek de door hem aangeboden info kan begrijpen. Het schrijven zorgt er echter ook voor dat zijn vakkennis up to date blijft.  ‘Schrijven is een andere manier om met mijn vak bezig te zijn, in mijn eigen tijd en tempo en het biedt mij variatie (daar hou ik wel van). Ik kan zo meer mensen ineens bereiken. Door het schrijven moet ik me gericht verdiepen in allerlei zaken en het is goed voor mijn vakkennis: zelf gekozen bij- en nascholing’.

Veel van de door Stef aangeboden voorlichting richt zich op partners van patiënten. Immers, het leven met een psychiatrisch patiënt stelt uitdagingen waarbij morele – en praktische! steun bijzonder welkom zijn.
Onder de titel De psychiater prater plaatste Stef ook filmpjes op Youtube met informatie over diverse onderwerpen zoals: depressie, psychose, psychotherapie, medicatie, leefstijl, DSM 5, etc.

In het kader van dit boek zal het interessant zijn om van Stef meer te vernemen over de anatomie van de angst, hoezeer de angst aan voedingsbodem vormt voor psychiatrische klachten, hoe we angst kunnen verminderen, en zo meer plaats kunnen maken voor liefde, en hoe binnen een relatie waarbinnen een partner een stoornis heeft de liefde kan overleven.

Omslag De moed tot liefde

 

Een gedachte over “Profielen van de geïnterviewden in De moed tot liefde

  1. Mooi interview over een mooi mens. Relatieverslavingen zijn ernstig, men ziet het vaak bij relaties waarin narcisme en huiselijk geweld een rol speelt. De ‘partner van’ wordt door vooral psychisch geweld zo bewerkt dat het Stockholm syndroom om het hoekje komt kijken. Boek Geurtz klinkt interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>