Sail, sale, seel? (Geplaatst op Facebook 9 april 2018)

Hu dacht ik, zag ik dat nou goed? Honderd meter verder kneep ik in de remmen, waarna ik keerde en terug fietste. Sail? Sail? Zouden de eigenaren van die winkel zo slecht zijn in Engels zijn dat ze een foutje hadden gemaakt. Je spreekt het natuurlijk wel ongeveer hetzelfde uit… Maar waarom zou dan niemand hen daarop gewezen hebben? Vreemd, hier moest ik meer van weten.

Sail

Natuurlijk begon mijn onderzoek met even naar binnen gluren. Een rommelwinkel. Prullaria. Geen benodigdheden voor een zeilboot of zo. En heel gek; op de naar binnen open gaande deur tussen de beide ramen waar ik de ingang zou vermoeden, hing een bordje met ‘uitgang’. De druppel van raadselachtigheid… Ik besloot de overbuurman maar eens te vragen of hij er meer van wist. Dat deed hij. De ‘fout’ was bewust gemaakt. De kinderen van de eigenaar hadden gestudeerd en vonden het grappig om dit zo te doen. En misschien hoopten ze, dat is dan mijn eigen invulling, dat fietsers na 100 meter hu zou denken, omkeren, en een blik naar binnen zouden werpen… En die uitgang? Ja, dat was omdat binnenkomende klanten via deze deur geen rondje door de zaak hoefden te maken om bij de kassa te komen. Dat moesten ze noodgedwongen wel als ze via een deur binnenkwamen die wat meer naar de zijkant was gesitueerd. Je mocht dus nadrukkelijk niet door de uitgang naar binnen omdat je anders niet het complete assortiment aan prullaria zou zien. Aha, slim hoor. Ik was weer helemaal gelukkig dat ik er achter was gekomen hoe het zat. En dit strekt jullie natuurlijk ook tot voordeel. Want als je door Boekelo fietst en je ziet plotseling deze twee doeken met sail langskomen, dan hoef je dus niet na honderd meter hu te denken, in de remmen te knijpen, en op onderzoek uit te gaan. Je kunt gewoon lekker doorfietsen, met een glimlach om je mond, en denken: ‘Kijk, daar heb je nu Facebookvrienden voor.’ Graag gedaan hoor. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>