About me

Mijn naam is Han Kuik. Zoals je hier kunt zien houd ik van schrijven. Een eigen weblog biedt het voordeel dat je ter lezing aan kunt bieden wat je goeddunkt. In de loop der jaren is er echter ook best veel van me voor derden gepubliceerd. Columns in kranten, essays in tijdschriften, mijn boek ‘Orgaandonatie de vragen de antwoorden, (Ambo)’,

de door bewegingswetenschapper Janine Moeken en mij geschreven Wellnessagenda (uitgegeven in de Benelux en Frankrijk) en ik was vier jaar lang hoofdredacteur van een gezondheidskrant. Verder schrijf ik wel eens een gedichtje. Mijn interesses zijn: maatschappelijke vraagstukken, menselijk gedrag, en dan vooral de eigenaardigheden, religie en spiritualiteit, filosofie (light). Hobby’s: natuur, fietsen, en schaken.

Update 22-02-2018: Zojuist is ook mijn boek ‘Een plaats voor mooie gevoelens’ uitgebracht. Update: inmiddels niet meer (nieuw) te verkrijgen, maar er verschijnt in februari/maart 2022 een soortgelijk boek met essays en korte teksten.

Inmiddels zijn er al weer twee boeken van me uitgekomen. De eerste schreef ik samen met schrijver en onderzoeker Titus Rivas. Het is een boek met 12 interviews met mensen die zeker weten dat we niet verdwijnen na onze fysieke dood. De titel ‘Een leven na de dood? Zeker weten’. Verkrijgbaar bij internetboekhandels als paperback en als e-book.

Vorig jaar december verscheen mijn boek De moed tot liefde. Ook weer een boek met interviews. De omschrijving op de achterflap: ‘Liefdevol leven maakt gelukkig. Leven vanuit liefde wordt echter heel vaak belemmerd door allerlei angsten en blokkades, voortkomende uit trauma’s en conditioneringen vanuit onze jeugd en invloeden uit de samenleving. Welke psychologische en spirituele hulpmiddelen en inzichten kunnen we vinden en gebruiken om de invloed van belemmeringen te verminderen en in liefde te groeien? Han Kuik interviewde veertien personen die vanuit hun vakgebied of levenservaring inzichten aanreiken. Daarbij komen benaderingen aan bod vanuit de spiritualiteit, psychologie, relatie coaching, en zelfs vanuit het hiernamaals. Met onder meer bijdragen van bekende auteurs als Willem Glaudemans, Jan Geurtz, en Riekje Boswijk-Hummel.’ Ook bij alle boekhandels en internetboekhandels te bestellen als paperback en e-book.

En weer een nieuwe. Verschenen als e-book op 1 februari 2022 en vermoedelijk is de paperbackversie een week later te bestellen.
De nieuwste update van het e-book van Zeker weten. 7 Februari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.