Corona complot gekkies

Doordat ik veel contacten op mijn Facebook heb komen er ook nogal veel berichten langs met beweringen dat Corona een complot zou zijn van machthebbers in de wereld om nog meer macht te verwerven, c.q. de bevolking te knechten. Het heeft mij verbaasd dat er kennelijk zoveel mensen zijn die dit wensen te geloven. Zeker is het zo dat er altijd mensen zullen zijn die macht over hun medemens willen verkrijgen en/of vergroten. Dat gebeurt soms op hele subtiele manieren, en het is goed om kritisch te blijven kijken naar economische grootmachten zoals bijvoorbeeld de farmaceutische industrie en politici. De corona pandemie te zien als een wereldwijd complot tegen de mensheid is echter totaal van de gekke. Eenvoudigweg omdat je zoiets niet georganiseerd krijgt en/of geheim houdt. Het impliceert namelijk dat er ontzagwekkend veel mensen en organisaties aan mee moeten werken die dezelfde doelstelling nastreven.

Allereerst de politici van alle landen. Waartoe ook democratisch ingestelde politici behoren. Waarschijnlijk is dat zelfs ruimschoots het grootste aantal. Het is ondenkbaar dat al deze politici zich zouden laten strikken voor een dergelijk complot, en dat er niet een deel van hen uit de school zou klappen. Zeker ook omdat ze allemaal weer een andere politieke ideologie nastreven. Er is geen eenheid, zelfs veel verdeeldheid.

Dan de media. Het is totaal van de pot gerukt om te denken dat alle main stream media in dit lugubere spel zouden meegaan. Zeker ook omdat de media net als de politiek totaal heterogeen zijn, verschillende idealen in het vaandel hebben staan en verschillende belangen hebben.

En dan hebben we nog de medici, wetenschappelijke instituten, universiteiten, en gezondheidsorganisaties zoals de RIVM. Totaal ondenkbaar dat al deze mensen en instellingen de waarheid geweld aan zouden doen om machthebbers te steunen. Zeker als je in aanmerking neemt dat een zeer groot deel van hen arts of wetenschapper is geworden om de mensheid te dienen en de eed van Hippocrates heeft gezworen.

Te denken dat zowel politici, wetenschappers, medici en nagenoeg de complete media onder één hoedje spelen om de (wereld)bevolking te knechten is daarom net zo belachelijk als te verwachten dat als je een grote emmer vult met dobbelstenen en je deze op zijn kop zet, dat er dan enkel zessen zullen vallen. Voor mij heeft eenieder die dit soort complottheorieën aanhangt dan ook zo’n totaal gebrek aan realiteitszin dat ik zo iemand in geen enkel opzicht nog serieus neem.

 

Corona virus

3 gedachten over “Corona complot gekkies

  1. Ik begrijp het, er hoeft er maar een uit de school te klappen, en het complot kan als een kaartenhuis uiteenvallen, maar hoe verklaart u dat de media, zo goed als alle media eensgezind info achterwege laten, zoals miljoenen protesten in Berlijn en de toespraak van Kennedy alsook een gekleurd overzicht geeft van onderzoeken van critici die wel degelijk hout slaan, ik weet het nog zo net niet.

      1. Ik heb het in de gangbare media niet kunnen lezen, wel stond er 20 000, wat werkelijk niet het geval was, vergelijkbaar met andere demonstraties was het nabij 1 miljoen, ook lees ik nergens over de toespraak van Kennedy, wel in de alternatieve media, dit lijkt erop dat de Main Stream Media iets achterhouden, bewust of onbewust.
        Ik denk ook niet dat alle regeerders nu onder een hoedje spelen met een soort van Maffia die de wereld wil regeren, wel denk ik dat binnen het hele gebeuren het grote geld een rol speelt, en er er een of meerdere complotten zijn, die nu nog niet onderkent worden, en wat zal de toekomst worden, we weten het allebei niet, de tijd zal het leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>