Liefde anders

Misschien komt het omdat ik mij zelf ook gemakkelijk open stel en ik bovendien niet snel oordeel, maar het gebeurt nog wel eens dat volslagen onbekenden mij volledig in vertrouwen nemen. Zo ook tijdens die bijzondere ontmoeting in de sauna. Ik lag net een paar minuten in mijn favoriete zweethut met Himalaya zoutsteen toen er een heel aantrekkelijke dame binnenkwam. Ze ging pal voor me liggen. Wat volstrekt onnodig was want er lag verder maar één andere persoon te drijven in het zweet. Die lag er al langer en vertrok ook al snel. Waarna we met ons tweeën achterbleven. Een mooie gelegenheid om nader kennis met haar te maken. Dus opende ik met de sullige constatering: ‘Helemaal niet druk he?’ ‘Nee’, beaamde ze, ‘kom je hier vaak?’ Bingo, het begin van een gesprek. En wat voor gesprek…

Binnen enkele zinnen hadden we elkaar al op de hoogte gebracht van flink wat van onze bijzonderheden en eigen aardigheden. Toen ik over spiritualiteit begon schudde ze haar hoofd: ‘Daar heb ik niks mee. Ik ben heel orthodox hervormd, gereformeerd.’ ‘Maar’, vervolgde ze, ‘ik ben iemand van uitersten. Want ik schrijf bijvoorbeeld ook op een weblog over sm’. Waarop ik natuurlijk vroeg of dat ook haar hobby was. Ja, zelfs een passie. En zij was van de onderdanig kant. De hitte dreef ons naar buiten waar het heerlijk plensregende. Daar bevredigde zij mijn groeiende nieuwsgierigheid naar haar en haar seksuele escapades. Ze had me eerlijk gezegd ook wel in de ban, want naast haar verdere aantrekkelijkheid had ze ook nog prachtige ogen. En ik genoot intens van de vertrouwelijkheid die er zo open en bloot en zonder voorbehoud tussen ons was ontstaan, en dat bleek zij ook zo te ervaren.

Toch voelde het voor haar ook wel wat ongemakkelijk omdat ze hoogst zelden over haar seksuele belevenissen met derden sprak. Ze aarzelde echter niet om ja te zeggen op mijn vraag of ze het dan ook heerlijk vond om een pak voor haar billen te krijgen. Ik vond dat ze mooie billen had, maar ik zou ze liever strelen dan er op slaan. Dat bracht mij dan ook op de vraag of ze dan de liefde niet miste in haar relaties. Ze keek me verbaasd aan. Liefde missen? Ze genoot intens van de liefde. Degene die zij nu beschouwde als haar heer en meester, en die haar mild tot stevig mishandelde, haar af en toe de kamer door mepte, was zelfs de liefde van haar leven. Ik opperde dat een sm relatie toch wel erg drijft op afhankelijkheid en dat de trend tegenwoordig toch wel is om te vinden dat een gezonde relatie niet gebaseerd kan zijn op afhankelijkheid. Nou, daar was ze het dus niet mee eens. En…, vertelde ze, zelfs in de Bijbel was sprake van relaties die heel erg op afhankelijkheid waren gebaseerd.

Ik vergat te vragen welke dan, want ik was al weer bij een volgende vraag die in mijn hoofd opdoemde: ‘Maar zijn de mannen die zo graag macht over een vrouw hebben dan geen narcisten, of misschien zelfs psychopaten?’ Dat beaamde ze volmondig. Sterker nog, het waren bijna allemaal narcisten, maar dat was juist zo fijn. ‘Narcisten weten precies je kwetsbare plekjes te vinden, en zijn dus ideale partners om de meester rol te vervullen.’ Tja, daar viel natuurlijk niet echt iets tegenin te brengen. Dat deed ik ook niet, en we filosofeerden genoeglijk verder daar in de regen op de weide bij de sauna. Tot ze zei dat ze weer haar eigen dingetjes ging doen. Even later zag ik haar in het bubbelbad stappen waar ze een geanimeerd gesprek begon met iemand die ik uit andere situaties ken. Ik zag hem daarna nog een paar keer bij haar in de buurt. Een man waar ik een diepe afkeer voor voel. Een enorme patser, iemand die ik alleen maar kan bevooroordelen als een vreselijk foute man. Maar ja, als zij er gelukkig mee is… De liefde is af en toe ondoorgrondelijk.

Een gedachte over “Liefde anders

  1. Opwindend! “De liefde is af en toe ondoorgrondelijk”. Ik hoor ook tegelijkertijd “De lust is…” en ik denk zelfs dominant en meer doorgrondelijk dan liefde .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.